Echtscheiding
Bij een scheiding dient wettelijk een echtscheidingsconvenant gemaakt te worden. Dat is een contract waarin de belangrijke afspraken tussen de gescheiden partners worden geregeld.
Denk aan alimentatie, verdeling van geld en goederen, pensioenafspraken, afspraken over de woning etc. Dat dient heel zorgvuldig te gebeuren, zeker met een eigen huis, want de gevolgen van een onzorgvuldige afhandeling van uw financiën zult u nog jaren later ondervinden.
Bij aanwezigheid van kinderen moet ook een ouderschapsplan gemaakt worden. Daarin worden de onderlinge afspraken over de kinderen geregeld. Denk aan kinderalimentatie, bezoekregelingen, afspraken over huisvesting, co-ouderschap en andere regelingen. Dat die processen zorgvuldig en deskundig worden begeleid is erg belangrijk, want een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, vooral als er kinderen in het geding zijn. Wij maken samen met u de berekeningen voor de kinder- en eventueel partneralimentatie, zodat u van begin tot eind zelf inzicht en regie houdt over deze kosten.
Het is belangrijk dat de gevolgen van een scheiding voor alle partijen zo optimaal mogelijk worden geregeld, niet alleen wat betreft de contracten, maar vooral ook de emotionele kanten ervan. De gevolgen van een scheiding zijn blijvend en dienen daarom met respect en zorgvuldigheid te worden afgehandeld.
Overigens heeft ons bureau veel ervaring met vechtscheidingen en ook die kunnen meestal zonder advocaten en rechtszaken tot een goed einde gebracht worden. Als het voor u beiden echt heel erg moeilijk is om goed in gesprek te blijven, bieden wij u zonder extra kosten aan de mediation door de beide mediators die bij ons bureau werkzaam zijn te laten doen. Dat werkt in die situaties vaak heel goed.
Buis & Blekkingh besteedt aan alle aspecten professionele aandacht, zodat de scheiding, hoe naar ook, niet erger hoeft te zijn dan strikt noodzakelijk. Investeren in een "goede, zorgvuldige en vooral respectvolle" scheiding kan heel veel narigheid voorkomen!
Wij zijn beiden rechtbankmediator en aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand (www.rvr.org) en bij de rechtbanken Noord-Holland en Midden-Nederland. Alleen gecertificeerde én gekwalificeerde familiemediators mogen zich aansluiten bij de Raad en bij de rechtbanken en mogen toevoegingen aanvragen voor hun cliënten. Als u aanspraak maakt op een toevoeging (gesubidieerde rechtsbijstand) betekent dat dat u toch kunt kiezen voor mediation ook al is uw inkomen niet toereikend is om het uurtarief te kunnen bekostigen. U hoeft dan alleen vaste bijdrage van €53 of €103 voor de mediation te betalen. Als u geen toevoeging krijgt dan is er overigens altijd de mogelijkheid tot financieel maatwerk. Dat leggen wij u graag uit in het intakegesprek.
Ons bureau zorgt er vervolgens ook voor dat de echtscheidingsbeschikking via de rechtbank wordt ingeschreven bij de Burgerlijke stand van uw gemeente. Daartoe werkt ons bureau samen met Appelman Advocaten in Purmerend.
Wij kunnen de mediation desgewenst bij u thuis of op een andere locatie naar uw keuze verzorgen. Wij werken ook 's avonds.